dilluns, 13 de maig del 2013

1a Catalana Femenina: CN Sabadell 47 - JE Terrassa 'B' 46

El sènior femení 'A' del C.N. Sabadell va quallar un mal partit en el derbi
vallesà contra la JET 'B' però va aconseguir el més important en aquest cas, la victòria, que tot i d'un caire irregular va suposar la permanència directa en un gran ambient de bàsquet i amb les grades farcides de públic nedador. A les baixes de Drago i Linares se li va afegir que tant Grau com Fontanals van jugar el partit molt tocades físicament després de dues setmanes d'absència.

El partit va començar bé per les noies de Jordi Juste que van mostrar-se molt sòlides en defensa i amb força punteria en atac (8-1) però aquestes bones sensacions van donar pas a minuts de molt baix nivell de joc sabadellenc. Tant és així que les locals fallaven tirs molt fàcils prop de cistella, perdien pilotes davant la pressió egarenca i, mica en mica, el partit anava canviant de color fins al 8-9 que assenyalava el marcador al final del primer quart. En total, gairebé 10 minuts sense anotar van fer saltar les alarmes de l'equip local que no trobava la manera de revertir la situació fins arribar al 14-21 del descans, un marcador pírric.

Al tercer període encara el partit es va posar més coll amunt per les nostres. La JET sense fer cap meravella va anar ampliant diferències fins als 13 punts mentre el CN Sabadell seguia a la deriva en atac. Va ser aleshores quan Jordi Juste va donar entrada a les jugadores júniors Sans i Alonso que van donar-li més agressivitat a la defensa local. Aquest fet, i l'entrada en escena en atac de Mayor van canviar el partit, ja que la base va encadenar tres triples seguits i 14 punts en total que van tornar la vida al seu equip. Amb 32-36 al marcador les nedadores van seguir encomanant-se al talent de Judit Mayor que va seguir anotant amb molta facilitat fins a signar un parcial de 9-0 que semblava gairebé decisiu. Les de Terrassa, però, no van llençar la tovallola ja que es jugaven molt en aquest partit i, fruit d'això van anar retallant diferències fins a tornar a posar-se per davant al darrer minut. Hi hauria un final de thriller. Amb el partit igualat però lleugerament decantat del costat de les visitants, novament Mayor amb 2 tirs lliures va tornar la iniciativa en el marcador al seu equip. La bona defensa, el control del rebot i un error en el tir van donar-li el partit a les locals que van celebrar com un títol la victòria.

A més de la permanència els resultats han deixat el CN Sabadell com a setè classificat i, a més, encara pot optar a obtenir la sisena plaça, un balanç classificatori molt meritori a tenir en compte l'allau de problemes en forma de lesions que arrossega l'equip en els darrers mesos.
Les nostres despediran la temporada a la pista del segon classificat, un CB Lleida que es juga l'ascens a Copa Catalunya i que disputarà el partit per guanyar-lo a qualsevol preu.

CN Sabadell: E.Garcia 5, P.Garcia 2, Guitart 4, Sampedro 6, Masvidal 5, Mayor 25, Grau, Fontanals, Sans, Alonso