La Secció
Va néixer com secció l'any 1930, integrada per nedadors i jugadors de
Els primers jugadors i jugadores de la secció
de bàsquet del Club procedien de la natació
i waterpolo
waterpolo del Club que durant l'hivern, a causa de les baixes temperatures, no podien practicar esports aquàtics a la piscina descoberta. És l'entitat que fa més anys que desenvolupa el bàsquet a la ciutat de Sabadell i la que acumula més història.

La directiva del 1930 va fer tot el possible per potenciar la implantació del nou esport que naixia i que molts socis ja es feien com a seu. Progressivament es van anar creant diferents equips que van donar lloc a la celebració del primer torneig de bàsquet.

Des del començament aquesta secció va tenir molta acceptació al Club i a la ciutat de Sabadell, i amb el pas dels anys ha aportat moltes alegries a la nostra entitat. Actualment hi ha nombrosos equips del Club pertanyents a diferents categories a les principals competicions de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

A finals dels anys 50 i principis dels 60 el CNS es va convertir en el segon equip de la ciutat darrere de l'històric Orillo Verde que va arribar a ser sots-campió de la Lliga Nacional de Bàsquet només superat pel Reial Madrid (1962). Al dissoldre's aquesta entitat, el Club va incorporar alguns jugadors d'aquest equip i es va mantenir durant molts anys a la 2a Nacional, destacant també el gran treball amb la pedrera amb un equip juvenil masculí classificat pel Campionat d'Espanya de Madrid del 1962.

A finals dels 60 el primer equip masculí va perdre la 2a Nacional i no va ser fins el 1973 que la va recuperar, quedant-se a les portes de l'ascens a 1a B l'any 1974 amb el patrocini de Lindcolor i el fitxatge del pívot americà Dennis Grey, descartat pel Barça i amb experiència a la lliga ABA. L'ascens a una categoria professional, que es va escapar per la mínima, va ser un dur cop per la secció de bàsquet que va haver de renunciar a la seva estructura i tornar a començar a 3a Catalana l'any 1975.

Gràcies al treball amb els jugadors joves la secció de bàsquet va anar
L'etapa del Caixa Sabadell va ser una de les
més brillants del bàsquet sabadellenc
recuperant terreny competitiu durant la primera meitat dels 80 i l'any 1984 s'iniciaria l'etapa més daurada del Club en el món del bàsquet ja que es va crear una estructura professional sota el potent patrocini de Caixa Sabadell que va donar el seu nom als equips del CNS. Al període de Caixa Sabadell l'equip va anar cremant etapes fins a assolir l'any 1988 l'ascens a 1a B de la mà del tècnic Miguelito López Abril i amb la presència de jugadors molt destacats entre els que brillava un jove Xavi Fernández (Barça, Lleó, Unicaja...). No obstant, el trencament de relacions entre l'entitat financera i el projecte esportiu del Club van fer que es tornés a viure un deja vu i s'hagués de renunciar novament a la categoria professional havent de començar des del més baix recolzant-se novament en els jugadors de la pedrera.


En la nova etapa iniciada a finals dels 80 el Club va refundar el bàsquet femení a l'entitat i va consolidar una estructura sòlida amb equips des de minibàsquet fins a sèniors (anteriorment només hi havia des de cadets fins a sèniors) aconseguint com a fites importants l'ascens a 1a B femenina (1998), la classificació pels sectors dels Campionats d'Espanya Infantils i Júniors femenins (1999) o l'ascens a Copa Catalunya Masculina (2001) amb un gran volum de jugadors i jugadores formats a les nostres categories inferiors, filosofia que encara impera avui en dia.

Com a elements destacables cal esmentar que l'any 2.003 el club de bàsquetfemení per excel·lència de la ciutat, l'APB, es va integrar a la nostra estructura, l'any 2.005 es va crear l'Escola d'Iniciació al Bàsquet que tantes alegries dóna a la nostra secció, i que des del 2.008 fins al 2.013, la secció va participar amb el projecte Sabadell Bàsquet per fomentar el bàsquet ciutadà de formació juntament amb altres clubs de la ciutat.

En l'actualitat la nostra secció compta amb 21 equips federats i una Escola d'Iniciació al Bàsquet, gaudeix d'un gran estat de salut amb el sènior masculí a Copa Catalunya, 4 equips de formació a la màxima categoria catalana i un recent títol de campions de Catalunya a categoria mini femení (juny 2.015).
El diumenge 5 de juny del 2.016 és un dia memorable en la història recent de la secció: ens vam proclamar Campions de Catalunya de 1a Catalana Masculina (Sta Coloma), Infantil Femení B1 (Calella) i Mini Femení A1 (Sabadell)
Alguns dels jugadors més destacats que han vestit la nostra samarreta han estat Oriol Junyent, Quique Moraga, Lucila Pascua (medalla de plata als JJOO de Rio '16), Miriam Herrera, Mireia Navarrete, Xavi Fernández, Xavi López, Dennis Grey, Marta Ginés i Jonathan Ramírez sent tots ells professionals i inclús, en algun cas, internacionals en categories inferiors o absolutes. 

Si voleu accedir a una història de la secció de bàsquet més detallada podeu accedir a l'article de la wikipedia creat a tal efecte.

Comissió de la Secció de Bàsquet

Poli Marcial - President

Pere Payà - Vicepresident i Cap Branca Masculina

Gemma Serra - Secretària i Vocal Branca Femenina

Manel Asensio - Cap Branca Femenina

Miquel Rosell - Vocal Branca Femenina

Carles Bardaji - Vocal Branca Femenina

Jordi Santamaría - Vocal Branca Masculina

Àngel Busquets - Vocal Branca Masculina

Fede Navarro - Vocal Branca Masculina

M. Dolors Amador - Vocal Branca Masculina


Direcció esportiva de la Secció de Bàsquet

Paco Rodríguez - Coordinador Tècnic Masculí

Quim Gómez - Coordinador Tècnic Femení

Jonathan Ramírez - Scouting / Adjunt Coordinador Tècnic Masculí
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.