dimarts, 24 d’abril del 2012

Copa Catalunya Femení. CN Sabadell 57 - C.B. Banyoles 54

Victòria esperançadora del sènior femení que va guanyar a Les Naus al C.B. Banyoles, per 57 a 54. Aquesta victòria manté vives les opcions de les sabadellenques d’eludir el descens directe, tot i que de moment les banyolines mantenen el bàsquet average al seu favor.

El partit era de vital transcendència per a les noies de la Gemma Lorente, doncs la derrota hagués condenat l’equip al descens directe a falta de dues jornades per a la conclusió del campionat, i pel C.B. Banyoles hagués suposat eludir el descens directe i jugar les fases de permanència. Amb aquestes premisses, les vallesanes van sortir a per totes, conscients que els anava la vida en el partit.

En els primers deu minuts el frec a frec va ser constant, i tot i que un parcial de 6 a 0 semblava trencar la balança al final del quart, les gironines igualaven el marcador amb un 0 a 7 per tancar el primer període amb 14 a 13. No va ser fins el segon període que les sabadellenques van treure el seu millor bàsquet, i amb un encert notable i un treball defensiu adequat van castigar un Banyoles que perdia pilotes i veia com se li escapava el partit. El parcial de 21 a 12 del segon quart va deixar el 35 a 25 en el marcador a la conclusió de la mitja part.

A la represa el CN Sabadell no va saber rematar el partit davant un Banyoles que no reaccionava. El període va ser flux per part dels dos equips amb un tanteig pobre (8 a 9), tot i que la diferència en el marcador es mantenia pràcticament igual. En el darrer període, les banyolines van reaccionar conscients que encara que no guanyessin, necessitaven conservar el bàsquet average en un possible empat a la classificació a la conclusió del campionat. Així les visitants, gràcies a un bon encert, van iniciar una espectacular remuntada en el darrer quart, que les va apropar en el marcador. Malgrat tot, les sabadellenques no es van descompondre i van acabar guanyant el partit (57 a 54), malgrat perdre el bàsquet average amb les banyolines.

Amb aquesta victòria i a falta de només dues jornades per finalitzar la lliga, el CN Sabadell i el C.B. Banyoles queden empatats amb un balanç de 4 victòries i 12 derrotes, però pel bàsquet average les vallesanes ocupen la plaça de descens directe. Per tal que es revertís aquesta situació, el CN Sabadell, que s’enfrontarà al Bàsquet Draft Gramenet a casa aquest dissabte a les 18.30 h i al Ploms Salle a Reus a la darrera jornada, hauria de sumar una victòria més que el Banyoles.

Parcials: 14-13, 21-12,  8-9, 14-20

Anotadores: Reguant, Raya (12), Linares (2), Verge, Causanillas, Gené (15), Sampedro (13), Fontanals (2), Bonet (6) i Mayor (7).