dimecres, 2 d’octubre del 2013

Un darrer quart per oblidar priva al sènior 'A' masculí d'estrenar-se amb victòria

El partit de les urgències -tots dos amb el casiller de les victòries per estrenar- se'ns presentava complicat degut a la baixa del base Pere Tres per lesió de tormell i la incertesa de l'estat dels exteriors Oriol Andrés i Albert Germà, ambdós amb problemes físics durant la setmana. A ells s'afegia la baixa del nostre pívot Iram, encara en procés de rehablitació. Tot i així, afrontàvem el duel conscients de les nostres possibilitats i de la necessitat de corregir les errades comeses en partits anteriors, especialment en el que fa referència reduir a les llacunes que presentem en certs moments dels partits i que ens deixen massa malmesos cada vegada.

Reus Deportiu 77 - CN Sabadell 'A' 61

Inici alentador per a nosaltres, amb una defensa consistent que frenava els punts forts del Reus i aportació

ofensiva de tots els efectius, que ens permitien arribar a un parcial favorable d'11 a 17. En el segon quart la dinàmica es manté, augmentant la nostra renda fins els 11 punts (21-32) en el minut 6. En aquest punt patim la nostra primera  davalla -fet malauradament ja habitual quan agafem certs marges d'aventatge-, que els permet fer un parcial 9-0, acostant-se fins a un inquietant 30-32 a dos minuts del descans. La reacció d'un Sergi Renom molt ficat en el partit i esplèndid en aquest quart, amb triple sobre la botzina inclòs, ens permet tancar la primera meitat amb un favorable 32-37. Sensacions agredolces degudes a un joc que no acabava de tenir el nostre signe i no ens permetia treure´ns certa pressió de sobre.

En el tercer quart partim amb una defensa en zona amb la qual pretenem incertesa en el seu atac. Inicialment resulta positiva mercès a que ells prioritzen atacar-la amb tirs exteriors que no entren. La nota negativa: no aprofitem les nostres ocasions d'atac que ens donin una distància de garanties en el marcador (min 4: 37-42). En aquest moment el Reus també planteja una defensa zonal, davant la qual el nostre joc es colapsa una mica. Ells comencen a atacar la zona amb recursos interiors i s'acaben acomodant a la mateixa. Un potent Andrés i novament Renom ens mantenen per davant en el marcador al final del tercer quart (48-52), però amb la nostra incertesa d'un partit que semblava se'ns començava a fer llarg. En el darrer quart tornem amb la defensa a l'home per tal de buscar un plus d'intensitat i tractar d'evitar al màxim segones opciones seves, un dels nostres principals hàndicaps a dia d'avui. Al minut 3 encara per davant: 52-56. I fins aquí el nostre matx. Impotents i erràtics en atac  contra la seva zona, deixem també de ser consistents en defensa: no ens comuniquem, no som solvents en el balanç... El parcial en els darrers 7 minuts favorable al Reus ens paralitza: 25-5. Per la dinàmica general d'un partit que havíem controlat -que no dominat- durant 33 minuts la derrota ha suposat un dur cop que esperem sols serveixi per fer-nos aixecar amb més força i treballar dur cara a ser cada dia més i millor equip. La primera victòria haurà d'arribar sols com a conseqüència d'això. "Véncer l'ansietat de véncer" serà clau.