CB SITGES 81 - CN SABADELL 83

No ha estat fins al seu quart desplaçament que l’equip del Vallès ha
Segona victòria seguida dels d'Àlex Avilés
pogut
estrenar el seu casiller de victòries a domicili., a una pista tan complicada com és la del CB Sitges (81-83), en el dia de la presentació dels equips del club local.
Malgrat presentar una grada força plena, el matx va començar bastant fred per les dues bandes, amb tots dos equips tractant de trobar el seu joc i força erràtics en atac: no va ser fins el minut 4, i de tir lliure, que l’equip local obria el marcador. Aquesta situació va patir un gir marcat a partir del minut cinc, amb el joc ofensiu començant-se a imposar a les defenses i amb un Àlex Hernàndez que va entrar per animar l’atac dels vallesans fins a conduir-los a un favorable 15-17.
El segon quart va oferir la mateixa dinàmica amb què s’havia conclòs el primer, ritme alt de joc, intercanvi de cistelles i atacs que s’imposaven a les defenses. Per als locals començaven a aparéixer puntals d’atac com Sabaté i Pérez i els visitants no s’arronsaven davant la defensa zonal plantejada pel Sitges i feien bona mostra d’encert des de la línia de tres punts amb Germà, Hernàndez i Pau Viladomat (fins a sis triples va anotar el CNS en la primera meitat). S’arribava al descans amb un 34-37 i tot per decidir.
Nova situació de molt de respecte per part dels dos equips a l’inici del tercer quart, fins que un triple de Tejedor en el minut 3 donava als visitants un primer marge significatiu sobre l’equip local (34-41). Per als visitants, la presència del recent recuperat Iram Almaguel dins la zona, oferia certa tranquilitat davant l’amenaça concorrent en aquest equip de les segones opcions concedides. El Sitges però no es deixaria intimidar i de la mà d’un Guillem Cusó carregant-se l’equip a les esquenes aniria compensant les acomeses cada cop més freqüents dels vallesans, que a partir d’una defensa pressionant es veien capaços de recuperar pilotes i encistellar amb relativa facilitat. El CNS vivia els seus millors moments de joc i aconseguia tancar el tercer quart amb un parcial favorable de 20 a 25 que deixaria l’electrònic amb un 54-62 que semblava podia començar a fer mal en les files dels del Garraf.
Però res més allunyat de la realitat: tres triples consecutius (dos d’ells de la mà d’un salomònic Sabaté) significaven un veritable gerro d’aigua freda per als vallesans, que veien com, després d’haver anat des del primer quart per davant en el marcador i cada cop amb més marge, el partit agafava una dinàmica ben diferent, arribant a situar-se per sota (77-75) a falta de dos minuts. Lluny però d’arronsar-se o de deixar-se anar, l’ambició per aconseguir la primera victoria a domicili, de la mà del seu capità Andrés i del jove Renom, van treure el caràcter i encert necessaris per no fallar en els moments decisius del matx i l’equip, en un darrer atac dels locals de 12 segons, es va mostrar prou sòlid com per no permetre’ls trobar cap tir fàcil que els pogués separar de la seva ansiada victòria. Un darrer quart d’alta tensió -i d’alt tempteig: 27-21, amb sis triples locals inclosos- que es decidia en els darrers segons i deixava la zona mitja de la classificació força apretada.
CN Sabadell: Viladomat II, Germà 3, Hernández 17, Tejedor 12, Renom 14, Bernadí 11, Viladomat I 12, Andrés 9, Lahmame 2, Almaguel 3

dimarts, 29 d’octubre del 2013

Gran tarda de bàsquet femení a unes espectaculars Naus

La passada tarda de dissabte s'esperava un ambient excel·lent a Les Naus ja que fins a tres equips femenins de la secció es jugaven els liderats de les seves competicions i, a sobre, en dos d'aquests partits es disputaven derbis sabadellencs per capricis del calendari.

Júnior femení nivell A
CN Sabadell 63 - SA Súria 51

Partit treballat de les noies de Carles Los Santos que segueixen en línia
Tir lliure del CNS davant del Súria
ascendent i no van donar massa opció a un Súria que va poder maquillar el marcador doncs va arribar a perdre per més de 20 punts de diferència. Les júniors, que cada cop juguen amb un ritme de joc més alt, van poder pressionar i atacar amb velocitat aconseguint bàsquets fàcils que van anar desfent la resistència de les bagenques.
Tan sols la relaxació de les locals va permetre que a la segona part la diferència no anés a més, tot i que el destí final del partit va ser de color clarament local.
Cal afegir que a partir del descans les grades van començar a agafar molt color ja que moltes de les jugadores dels equips de formació van començar a animar en el que es preveia una tarda apassionant de bàsquet femení com finalment va ser.

Amb aquest triomf el CNS segueix en l'aferrissada lluita per les primeres places ja que fins a quatre equips comparteixen el coliderat sense cap partit perdut.

Sènior femení 1a Catalana
CN Sabadell 'A' 63 - CE Sant Nicolau 'A' 47

El derbi més esperat va acabar decantant-se del nostre cantó gràcies a la
Les Naus van registrar un aspecte magnífic
bona feina de l'equip d'Álvaro Fernández. Tot i que els inicis de partit van estar clarament marcats pels nervis que representava jugar a unes Naus totalment plenes a vessar i davant d'un Sant Nicolau amb moltes jugadores amb passat nedador, el CNS va aconseguir sobreposar-se a una primera meitat força irregular i arribar al descans amb un lleuger avantatge (21-18).

A la segona meitat va mantenir-se la igualtat mentre que la pressió ambiental a Les Naus començava a pujar. El bon nivell defensiu del CN Sabadell unit a l'encert a l'hora de córrer el contraatac i rebotejar va permetre que el partit s'anés decantant del costat local. Al darrer període va ser quan es va veure la millor versió del sènior A amb un clar domini a les dues parts de la pista que es van traduir en un marcador final de 63-47 que no reflecteix tot el treball que van haver de fer les nedadores per imposar-se a un equip de tant nivell com el Sant Nicolau.

Amb aquest triomf el CN Sabadell passa a ser colíder de la competició compartint balanç amb el CE Sant Nicolau que fins a la seva visita a Les Naus no havia perdut.

CN Sabadell: Escuert 12, Fontanals 5, Marcó 1, Lozano 4, Masvidal 11, Marciano 7, E.García 2, Sampedro 14, Mayor 3, Coves 4, Drago, Linares, P.García

Podeu veure el vídeo de la segona meitat del partit amb els millors moments d'aquests darrers 20 minuts per cortesia de Basketvalles.com

Sènior femení 3a Catalana
CN Sabadell 'B' 54 - CE Escola del Carme 'B' 47

Espectacular partit el que va tancar aquesta gran tarda de bàsquet, i és que si
Les sèniors B van completar una gran
remuntada
el partit del sènior 'A' va tenir emoció, el derbi d'equips invictes a 3a Catalana no es va quedar gens curt.
La pressió de l'Escola del Carme va ser el que va marcar l'inici de partit i tota la primera meitat ja que va evitar que les de Domingo Marín poguessin aplicar el seu estil de joc en atac tenint veritables problemes ofensius en aquests primers vint minuts tal i com reflectia el marcador al descans (22-32) amb masses pilotes perdudes, tirs mal seleccionats i imprecisions.

A la represa el CN Sabadell va sortir amb energies renovades i va donar-li la volta al marcador a base d'establir una bona defensa a la rereguarda que va permetre sumar bàsquets fàcils en atac. L'encert des del perímetre i la superioritat local prop de l'anella van ser els factors que finalment van propiciar la remuntada i una victòria que val per mantenir-se invictes al capdamunt de la classificació juntament amb el Súria.

Altres resultats de categories inferiors

Destacar que, a més del liderat dels equips sènior 'A', sènior 'B' i júnior, altres equips de la branca femenina han començat a tot gas la temporada 2.013-14.

És el cas dels dos minis femenins que després de les seves victòries davant el Joventut Badalona i el CBF Cerdanyola es mantenen al capdavant de nivell 'A' i 'C' respectivament. També liderant el nivell 'A' es troba el premini femení 'A' que va obtenir una victòria de prestigi davant del Femení Sant Adrià a domicili.
Aquesta setmana, a més, es va estrenar l'infantil femení davant el Gramenet BC en un bon partit defensiu de les noies d'Oriol Real mentre que els dos únics entrebancs van arribar per part del premini 'B' femení davant el Gramenet i del cadet femení que va cedir davant les líders, el CB Matadepera, per 61-62 amb pilota de partit.

dimarts, 22 d’octubre del 2013

El sènior 'A' femení supera 'La Passió' d'Olesa i aconsegueix la quarta victòria seguida

El sènior 'A' femení va haver de suar sang i passar una autèntica Passió a la
El sènior 'A' femení va patir de valent a la
pista de l'Olesa
pista del Nou Bàsquet Olesa al que va aconseguir derrotar per un ajustat 58-64 sumant d'aquesta manera el quart triomf consecutiu en el que va de temporada. I és que, tot i la bona primera part que va disputar el conjunt d'Álvaro Fernández, l'actuació en general de l'equip no va ser massa brillant però sí treballada.

Els minuts inicials van afavorir a les sabadellenques que van pressionar amb intensitat i tot i algunes imprecisions prop de l'anella van poder anar obrint escletxa mentre que l'Olesa tenia veritables problemes per anotar amb fluidesa i s'havien d'encomanar als tirs lliures on tampoc aconseguien tenir massa encert. Al descans el 26-37 semblava indicar que el partit estava sota control i que, de seguir així, es podria tornar a cantar victòria.

A la represa, però, es van viure els pitjors moments en el que va de temporada del CN Sabadell amb un munt de pilotes perdudes i errors tant des del tir lliure com sota de cistella. Això va ser aprofitat per un Olesa que va defensar de manera sobria i va aprofitar les seves armes per anar-se apropant al marcador de la mà de Jané, López i Vila. Amb un parcial acumulat de 22-11 van saltar totes les alarmes al nostre equip ja que a base de treball les locals havien capgirat el partit i s'havien fet amb el ritme de joc. Amb empat a 48 es van passar a 10 minuts d'emoció total i molta intensitat. El bàsquet no era brillant però no hi havia cap tipus de certesa sobre qui s'enduria el matx. L'Olesa va aconseguir posar-se per davant en el marcador per deliri dels aficionats locals però mai van acabar de posar distància gràcies a la bona feina prop de cistella de les nostres. Tot i vàries decisions arbitrals molt discutides les sabadellenques van administrar millor els nervis en la recta final i aquí cal destacar a Marcó, que va ser decisiva des de l'1x1, i a Coves que va rebotejar i intimidar de manera determinant en els instants finals.

Finalment 58-64, quarta victòria consecutiva del sènior 'A' femení que s'instal·la a la segona posició i rebrà dissabte a les 17.45 al primer classificat, el CE Sant Nicolau, en un derbi sabadellenc molt esperat i que farcirà les grades de Les Naus d'espectadors.

CN Sabadell 'A': E.Garcia 2, Marciano, Sampedro 5, Coves 6, Masvidal 13, Linares 2, Escuert 13, Lozano 7, Fontanals, Marcó 7, Mayor 9, Drago, P.García

Nou Bàsquet Olesa: Jané 15, Martín 4, Alfonso 11, Polo 5, López 12, Xairó, Guillamon, Vila 9, Gatnau, Ramos

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Un tocat sènior 'A' masculí agafa aire a costa del cuer

Partit d'urgències el que va enfrontar el nostre sènior 'A' masculí amb el cuer,
El sènior 'A' masculí va treballar de valent
per sumar la seva segona victòria
el CB Morell, en un partit en que els d'Àlex Avilés arribaven amb un Oriol Andrés molt tocat físicament i amb Pere Tres encara lesionat. No obstant, i tot els dubtes, els locals van acabar imposant-se a la recta final del partit amb dosis de bon joc fins arribar al definitiu 75-54.

El primer període va estar farcit d'imprecisions per part d'ambdós equips que semblaven no voler la victòria tot i que a mesura que el partit va anar avançant els sabadellencs es van trobar més còmodes guiats de la mà de Pau Viladomat que anotava tant de lluny com de prop i intimidava amb els seus taps. Va ser al segon període quan els nostres van poder agafar embranzida de la mà de bones defenses i ràpides transicions culminades per un actiu Àlex Hernàndez que va liderar l'atac en aquests instants arribant al descans amb un còmode 35-24 que semblava deixar el partit ben encarat per sumar la segona victòria del curs.

Amb el celebrat retorn a pista d'Iram Almaguel després de 10 mesos de baixa per una lesió al genoll semblava que els nostres seguirien augmentant l'avantatge mica en mica però el Morell va aprofitar els dubtes dels locals i va començar a escurçar diferències a base de triples i bàsquets prop de l'anella generats a partir de badades defensives. A partir d'aquí el partit va començar a igualar-se i mentre el CNS perdonava des del punt de personal amb moltes errades, els tarraconins es mostraven millor que mai. Amb el partit en un puny els d'Avilés van poder tornar a jugar amb un ritme alt gràcies al control del rebot de Bernadí i a les brillants accions d'Hernàndez, els germans Viladomat i Tejedor que finalment van destrossar la resistència d'un Morell que en els darrers minuts va baixar els braços davant la joventut dels sabadellencs, amb les idees més clares en aquest tram final tot i els 16 tirs lliures fallats, un aspecte que li hagués donat més tranquilitat a l'equip al llarg del partit.

CN Sabadell: Bernadí 12, Viladomat I 15, Hernandez 15, Tejedor 5, Viladomat II 9, Andrés 6, Renom 8, Almaguel, Germà, Lahmame 2, Sora 3

dilluns, 14 d’octubre del 2013

El sènior 'A' femení suma la seva tercera victòria seguida a l'imposar-se al CN Terrassa

El sènior 'A' femení va aconseguir la seva tercera victòria consecutiva i ho va
El sènior femení 'A' va guanyar
gràcies a un gran tercer quart
fer a costa d'un dur rival, el CN Terrassa, al que va derrotar per un clar 71-53 que deixa al nostre equip a la zona alta de la classificació amb dos partits molt complicats per endavant, a fora contra el Nou Olesa i d'aquí dues setmanes a Les Naus contra el Sant Nicolau en el derbi ciutadà.

Els minuts inicials van ser de clar domini de les d'Álvaro Fernández que van realitzar una gran sortida i van arribar a dominar per 13-2, però les egarenques, amb una gran experiència a la categoria, van aconseguir millorar prestacions en atac de la mà de Feliu per ajustar una mica el marcador tot i que el domini era sabadellenc (19-12). Al segon període es va mantenir la distància fins que un parcial en contra de 0-11 va igualar el partit. Els nervis semblaven haver agafat a les locals que no aconseguien sumar en atac però a la recta final algunes bones accions van permetre tornar a agafar aire per arribar al descans amb un favorable 31-25 i tot per decidir.

A la represa les nostres van sortir amb la lliçó ben apresa i no van admetre lloc a la relaxació. Amb una pressió defensiva constant i ràpides transicions mica en mica el CNS va agafar embranzida fins a signar dos parcials consecutius de 9-0 per acabar el quart amb un acumulat de 18-6. Amb el 49-31 al marcador semblava que el partit ja estava trencat del costat de les sabadellenques que, en el darrer període, van relaxar certament la seva defensa tot i que van seguir anotant amb fluidesa per no patir en cap moment i acabar vencent per 71-53.

CN Sabadell 'A': E.Garcia 6, Escuert 10, Marcó 6, P.García 4, Sampedro 9, Fontanals 2, Linares 4, Linares 4, Mayor 7, Lozano 12, Coves 4, Drago, Masvidal 7

Va ser aquesta una gran jornada pels equips de la branca femenina ja que també van guanyar el sènior B davant el Martorell (50-31), del júnior davant el Nou Esplugues (44-33), del mini 'A' davant del Cerdanyola (93-58) i del permini 'A' també davant del Cerdanyola per 91-46.

dijous, 10 d’octubre del 2013

El sènior 'A' masculí va aconseguir davant del Samà la seva primera victòria amb base de patiment i treball

Treballat triomf del sènior 'A' masculí que, per fi, va poder estrenar-se amb victòria en la present temporada.
El Samà va començar marcant el territori amb grans minuts en atac de Muscat i Artigas però poc a poc
El sènior 'A' masculí va suar de valent per
desfer-se del Samà
els d’Àlex Avilés es van anar trobant més còmodes a pista i això va ser aprofitat per un gran Oriol Andrés que amb 7 punts consecutius va aixecar els seus i els va deixar amb vida al finalitzar el primer període (15-19). Al segon període va seguir el monòleg d’un Andrés espectacular, penetrant a cistella i anotant des de l’exterior fins arribar als 20 punts al descans. El Samà aguantava com podia les escomeses vallesanes i gràcies a l’experiència de Vallverdú i Magí Parra es van poder mantenir dins el partit per arribar al descans amb un igualat 35-34.
A la represa Renom, i sobretot un esplèndid Joan Viladomat que va acreditar un 100% en tirs de camp, van encapçalar el CN Sabadell. El primer amb el seu encert exterior, i el segon dinamitant el partit a base de penetracions i accions de 2+1, van trencar la resistència d’un Samà que semblava ferit. Les accions de Tejedor van semblar posar contra les cordes els visitants i d’aquesta manera es va entrar al darrer període amb un avantatge local molt significatiu (63-48) després d’haver jugat els millors minuts de la temporada. Al darrer període es va mantenir la distància prudencial a favor dels sabadellencs però cap al minut 35 de partit un parcial de 2-14 va fer saltar totes les alarmes.
La reacció dels vilanovins, sumada al desencert des del punt de personal, van estar a punt de fer saltar la sorpresa, però finalment els locals van aconseguir lligar en curt un partit molt sofert amb un triple final de Pau Viladomat que va ser determinant dins el darrer minut de partit.
CN Sabadell: Andrés 20, Tejedor 10, Bernadí 8, Renom 9, Viladomat I 3, Hernández 5, Viladomat II 10, Germà 2, Bros 2, Lahmame.

Incontestable victòria d'un sènior femení 'A' que segueix creixent

UE Sant Cugat 45 - CN Sabadell 'A' 72

El primer període va ser d’imprecisions i poc bàsquet efectiu ja que si bé ambdós equips eren capaços
Jasmina Sampedro a punt de llençar
un tir lliure
de generar situacions de cistella, les imprecisions en forma d’errades van ser una constant en un ritme de joc molt elevat.
Amb 11-12 es va iniciar el segon quart en el que poc a poc el CN Sabadell es va anar ubicant a pista i, amb una pressió defensiva al límit va començar a provocar nombroses pèrdues de pilota de les santcugatenques que no podien aturar les ràpides transicions d’atac de les visitants que ràpidament es van traduir en un espectacular parcial de 21-0 que deixava el partit molt de cara per les d’Álvaro Fernandez al descans (19-36).
Al tercer període el ritme de joc va tornar a assimilar-se al dels primers minuts i això va ser aprofitat per la UESC que va plantejar alternatives defensives que van començar a tenir efecte immediat en el joc. Les locals van semblar jugar amb els nervis de les sabadellenques i es van acostar en el marcador fins als 9 punts amb bons minuts d’Hidalgo i Cuesta en atac.
Tot i això les nostres no van perdre la calma i a un darrer període en que els minuts inicials van ser de tira i arronsa, un nou parcial de 2-19 va tornar a trencar el partit amb bones accions de Mayor, Lozano i sobretot Marcó que va regalar espectaculars accions ofensives que van servir perquè la diferència arribés a la trentena de punts tot i que un darrer triple de les locals va deixar el marcador final en 45-72.
Dissabte el sènior femení 'A' rep al CN Terrassa en un duel comarcal de la zona alta. Us esperem a tots i totes a Les Naus a les 17.45!
CN Sabadell: Escuert 8, E.Garcia 3, Fontanals 6, Coves 5, Linares 3, Marciano 5, Sampedro 11, Marcó 4, Mayor 7, Drago, Lozano 12, Masvidal 8

(foto: J.Valverde)
tornar a tenir a tocar la victòria davant d'un dels millors equips del Grup 3 com és el Gavà.
El primer període va mostrar un equip local ben entonat que anava a pel partit però la gran capacitat atlètica dels gavanencs, que forçaven continuament personals prop de l'anella, va trabar el ritme de joc i el va conduir constantment a la línia de personal (fins a 12 tirs lliures del Gavà en aquest quart) fet que va marcar diferències (13-20). Al segon quart els de Cristóbal Lindo van millorar la seva defensa i van començar a agafar les regnes del partit gràcies als bons minuts de Sora i Bros que van liderar l'ofensiva dels sabadellencs fins arribar al descans amb bones sensacions (28-32).
A la represa els nostres van gaudir dels seus millors minuts de joc amb un Bros esplèndid en atac que anotava tot el que llançava mentre que els visitants no sabien com aturar l'allau de joc ofensiu sabadellenc amb 27 punts anotats en aquest període. Tot i dos triples consecutius dels visitants el CNS va entrar al darrer període per davant i amb tot de cara (55-52). Van ser precisament dos triples del Gavà només començar el darrer quart els que van condicionar la resta del partit ja que els del Baix Llobregat amb el marcador a favor van jugar amb més calma tot i els intents dels sabadellencs que, no obstant, encara van poder empatar el partit als darrers segobs gràcies a dos tirs lliures de Sora i a un triple de Bros. Un bàsquet del Gavà, a les acaballes del partit va ser decisiu perquè el partit tornés a volar lluny de Les Naus. Ja són dos partits perdent per la mínima tot i que les sensacions són bones i de ben segur que properament la victòria arribarà al conjunt de Cristóbal Lindo.

CN Sabadell 'B': Lahmane 2, Campos 2, Puigdollers 6, Bros 35, Contreras 5, Sora 6, Yll 4, Valverde 3, Juvé, Marín, Real

dimecres, 2 d’octubre del 2013

Un darrer quart per oblidar priva al sènior 'A' masculí d'estrenar-se amb victòria

El partit de les urgències -tots dos amb el casiller de les victòries per estrenar- se'ns presentava complicat degut a la baixa del base Pere Tres per lesió de tormell i la incertesa de l'estat dels exteriors Oriol Andrés i Albert Germà, ambdós amb problemes físics durant la setmana. A ells s'afegia la baixa del nostre pívot Iram, encara en procés de rehablitació. Tot i així, afrontàvem el duel conscients de les nostres possibilitats i de la necessitat de corregir les errades comeses en partits anteriors, especialment en el que fa referència reduir a les llacunes que presentem en certs moments dels partits i que ens deixen massa malmesos cada vegada.

Reus Deportiu 77 - CN Sabadell 'A' 61

Inici alentador per a nosaltres, amb una defensa consistent que frenava els punts forts del Reus i aportació

ofensiva de tots els efectius, que ens permitien arribar a un parcial favorable d'11 a 17. En el segon quart la dinàmica es manté, augmentant la nostra renda fins els 11 punts (21-32) en el minut 6. En aquest punt patim la nostra primera  davalla -fet malauradament ja habitual quan agafem certs marges d'aventatge-, que els permet fer un parcial 9-0, acostant-se fins a un inquietant 30-32 a dos minuts del descans. La reacció d'un Sergi Renom molt ficat en el partit i esplèndid en aquest quart, amb triple sobre la botzina inclòs, ens permet tancar la primera meitat amb un favorable 32-37. Sensacions agredolces degudes a un joc que no acabava de tenir el nostre signe i no ens permetia treure´ns certa pressió de sobre.

En el tercer quart partim amb una defensa en zona amb la qual pretenem incertesa en el seu atac. Inicialment resulta positiva mercès a que ells prioritzen atacar-la amb tirs exteriors que no entren. La nota negativa: no aprofitem les nostres ocasions d'atac que ens donin una distància de garanties en el marcador (min 4: 37-42). En aquest moment el Reus també planteja una defensa zonal, davant la qual el nostre joc es colapsa una mica. Ells comencen a atacar la zona amb recursos interiors i s'acaben acomodant a la mateixa. Un potent Andrés i novament Renom ens mantenen per davant en el marcador al final del tercer quart (48-52), però amb la nostra incertesa d'un partit que semblava se'ns començava a fer llarg. En el darrer quart tornem amb la defensa a l'home per tal de buscar un plus d'intensitat i tractar d'evitar al màxim segones opciones seves, un dels nostres principals hàndicaps a dia d'avui. Al minut 3 encara per davant: 52-56. I fins aquí el nostre matx. Impotents i erràtics en atac  contra la seva zona, deixem també de ser consistents en defensa: no ens comuniquem, no som solvents en el balanç... El parcial en els darrers 7 minuts favorable al Reus ens paralitza: 25-5. Per la dinàmica general d'un partit que havíem controlat -que no dominat- durant 33 minuts la derrota ha suposat un dur cop que esperem sols serveixi per fer-nos aixecar amb més força i treballar dur cara a ser cada dia més i millor equip. La primera victòria haurà d'arribar sols com a conseqüència d'això. "Véncer l'ansietat de véncer" serà clau.