dimecres, 30 de gener del 2013

La secció de bàsquet del CN Sabadell present al derbi de la Lliga EBA



Fent el passadís a l'equip SBBQ en la presentació dels jugadors
(Foto: Quim Gómez)

Els nostres equips de base, amb una nodrida representació des de l'Escola d'Iniciació fins als equips cadets, tant masculins com femenins, van formar part del gran espectacle del derbi local de Lliga EBA que van disputar els equips del Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia i el Sabadell Sant Nicolau amb victòria dels darrers per un sensacional 86 a 100, que va fer la delícia de tots els assistents al Palau d'Esports de Sol i Padrís.

La nostra base va mostrar les seves habilitats a les aturades del partit amb mini partidets, va participar de la xocolatada prèvia a l'esdeveniment i va animar al llarg de tot el partit. Una experiència molt positiva i enriquidora per als jugadors i jugadores de la nostra secció.

1a Catalana Femenina. CN Sabadell A 53 - Transbiela CB Lleida A 65



Eva García llançant tirs lliures (Foto: Rafa Arroyo)

El sènior 'A' femení no va ser prou regular al llarg del partit i això li va comportar la desfeta davant d'un dels equips amb més centímetres de la categoria com és el Lleida. Si a aquest fet li afegim la lesió a l'entrenament de divendres de l'Anna Linares i al fet que l'Eva García va jugar amb molèsties al turmell, les coses encara es posaven més complicades a l'inici del partit.

No obstant, les noies de Jordi Juste van comandar els minuts inicials practicant un gran bàsquet que feia recordar al de la darrera victòria a casa davant el Collblanc. L'equip circulava la pilota amb criteri i trobava encert en atac amb el tàndem Fontanals-Sampedro  fins a arribar a un interessant 15 a 5 tres minuts de finalitzar el període. Va ser aleshores quan va començar el mal joc de les locals que van encaixar un parcial de 2 a 10 per finalitzar el quart 17 a 15. Al segon quart el Lleida mantindria la seva dinàmica de joc amb Ibáñez i Satorra anotant amb facilitat mentre que les locals havien de sobreviure mitjançant accions aïllades i tirs exteriors arribant al descans amb un advers 29 a 35.

Després del descans el tercer període va ser una còpia del segon. Les sabadellenques seguien sense trobar resposta al gran encert de les lleidatanes que van eixamplar el marcador fins a una màxima de 37 a 52. Va ser al darrer període quan les nostres van recuperar sensacions amb millor criteri en atac i aconseguint reduir l'encert ofensiu de les visitants fins arribar al definitiu 53 a 65 que deixa a l'equip al finalitzar la primera volta amb un balanç de 7 víctories i 8 derrotes.

Aquesta setmana partit important davant un Xamba que ocupa posicions de la zona baixa, però que ens va vèncer a l'anada. Quan? El diumenge a les 16.30  h us hi esperem a Les Naus. No us ho podeu perdre!

CN Sabadell: Fontanals (8), Sampedro (5), P.García (6), Mayor (15), Masvidal (7), Grau (2), Drago (10), E.García i Alonso.

dilluns, 28 de gener del 2013

Copa Catalunya Masculina. CN Sabadell A 63 - Climasol - Roser A 72



Jugada d'atac del CN Sabadell (Foto: Rafa Arroyo)
Un desastrós primer quart va ser determinant per a que el sènior 'A' del Club Natació Sabadell perdés davant el Roser de Barcelona. L’equip barceloní va sortir amb una gran intensitat en defensa i un ritme ràpid de partit que l’equip sabadellenc ho va pagar amb un parcial desfavorable (7 a 20). Una renda de 13 punts que els barcelonins van saber administrar fins el final i que va marcar el desenvolupament del partit. El segon quart va mostrar una versió millorada dels jugadors sabadellencs en defensa i més encert en atac. Els intents de reacció dels d’Òscar Navarro eren contestats amb penetracions d’u contra u dels visitants. Amb un parcial de 20 a 19 a favor de l’equip sabadellenc finalitzava la primera part amb el marcador de 27 a 39.

A la segona part el conjunt sabadellenc va continuar millorant el seu joc i va retallar diferències en el marcador, en part a l’encert des de la línia de 6,25 (3 de 6 en llançaments de 3) que li va permetre guanyar un altre període per 19 a 12 i arribar al final del tercer quart amb un desavantatge de només 5 punts (46 a 51), que donava esperances de remuntada.

Tot feia preveure que el partit es decidiria en un final igualat, quan en el minut 3 del període el marcador era de 52 a 56 una recuperació del CNS iniciava un contracop ràpid cap a cistella, però va ser sancionat amb uns dobles del jugador local Albert Ortega que només van veure els àrbitres. Llavors el Roser va clavar un parcial de 0 a 8 que va sentenciar el partit i amb el qual els sabadellencs van baixar els braços al veure's sense forces després d'haver realitzat un gran esforç.

Amb aquesta derrota el sènior 'A' és 12è a la classificació amb un balanç de 5 victòries i 11 derrotes. Aquest dissabte a les 18.30 h jugarà un partit transcendental a la pista del CB Castellbisbal, penúltim classificat amb una victòria menys que els sabadellencs.  

Parcials: 7-20, 20-19, 19-12, 17-21

CN Sabadell: Romero (22), Sánchez (3), Kosso, Costa, Abella (2), Ortega (9), Díaz (4), Gorina, Araujo (10), Barnusell, Andrés (11) i Valdez (2).

2a Catalana Masculina. Salud Automoció Balaguer 74 - CN Sabadell B 61



Sènior 'B' (Foto: Noemí Bars)
Derrota del sènior 'B' que va viatjar a Balaguer amb 9 jugadors, degut a les baixes del base Albert Moix i l’ala-pivot Arnau Escapa.

A Balaguer es varen trobar amb un equip recuperat de les baixes que ha anat tenint durant la primera volta. Per tant, un bon equip, físicament molt potent i amb molts quilos a sota cistella.

Bon primer quart dels sabadellencs, forçant un 18 a 16 que prometia lluitar un partit lluny de Les Naus. Els constants contracops i les repetides pèrdues de pilota per part dels dos equips van provocar un marcador alt que no beneficiava en res als homes de Jordi Talló.

Un mal final en el segon quart, parcial d’11 a 2 en 3 minuts, va fer que la bona feina duta a terme durant els primers 17 minuts de partit se n’anés a norris. Deixant aquest segon quart amb un parcial de 20 a 16 que desencadenava amb un resultat de 38 a 32 a la mitja part. Masses punts en contra pel Sabadell.

Un mal començament a la represa, parcial de 9 a 0, va posar les coses molt complicades al conjunt sabadellenc, que lluny de tirar la tovallola va fer un esforç per igualar una mica la balança. Tot i així, el tercer quart acabava amb un 61 a 50 que li posava el partit complicat als de Sabadell.

Finalment, ni els 27 punts de Lluís Tejedor, van poder amb un Balaguer que fa un pas important per sortir de la situació en què, per lesions, havia caigut. El resultat final va ser de 74 a 61 pel locals.

El diumenge a les 12.30 h jugarà un complicat partit a Les Naus davant el Círcol Catòlic Badalona A.

Parcials: 18-16, 20-16, 23-18, 13-11.

CN Sabadell B:  Yll, González (3), Escuert (2), Tejedor (27), Barnussell (2), Belmar (13), Tena (10), Lahmame (2) i Viches (2).

EBA. Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia 86 - Sabadell Sant Nicolau 100



Josep Maria Raventós donant instruccions a l'equip
Un pabellón como el de Sol i Padrís prácticamente repleto y recordando al de las grandes ocasiones, dos aficiones entregadas, representantes del baloncesto de toda la ciudad, cheer leaders y actos previos al encuentro (los granas llegaron en tropel tras el partido de silla de ruedas del BCR Sant Nicolau y los de negro organizaron una chocolatada una hora antes del inicio del choque) fueron los ingredientes que aliñaron el mejor derbi que han disputado hasta el momento los dos equipos de Sabadell que compiten en liga EBA tras cuatro enfrentamientos en total. Y es que, a diferencia del resto de partidos en los que hubo poco acierto, mucho contacto y nervios en ambas filas que dejaron tanteos bajos, en esta ocasión se pudo observar un registro de juego totalmente diferente fruto del acierto de ambos equipos pero sobretodo de un Sant Nicolau que cuajó, probablemente, los mejores minutos ofensivos que se recuerdan en el club colegial desde que compiten en Liga EBA. 16 triples de 28 intentos (57%) y 100 puntos anotados por 86 recibidos (cuando se movían hasta el encuentro en 71 anotados por 60 encajados de medio) fueron los sorprendentes argumentos que esgrimió un Sant Nicolau que venció jugando como nunca.

El primer cuarto estuvo, pues, determinado por un acierto del equipo visitante soberbio, con Costa, López y Torres lanzando con brutal acierto desde la línea de 6.75 (10 de 17 triples al descanso) mientras que el Sabadell Bàsquet no parecía encontrar la fluidez necesaria y subsistía a base de acciones individuales de Ramírez y Rubio, aunque a medida que avanzaban los minutos, los granas siguieron percutiendo la defensa de los de negro que no podían entrar en el partido. Con 12 a 26 se pasó a un segundo cuarto en que el monólogo de los visitantes se agudizó con la entrada en escena de Cabeza y Espuña que, si hasta el momento habían estado en un segundo plano, cobraron mayor protagonismo en estos minutos apuntándose a la fiesta anotadora de su equipo. Los locales, totalmente desorientados, probaron alternativas defensivas que no acabaron de surtir efecto y tan solo las acciones del junior Camarasa, con penetraciones y forzando faltas, le dieron aire a un equipo que llegó a caer por 20 puntos de diferencia pero que entró a los vestuarios con un 37 a 53 muy peligroso.

Tras esta primera parte de inapelable color grana, el tercer periodo fue, podríamos decir, una prolongación de la misma, con el Sant Nicolau desarbolando al Sabadell Bàsquet en ataque y en defensa y manteniendo su brutal acierto exterior con un Jaume López en estado de gracia y un Espuña recuperando sensaciones tras partidos irregulares. Fue a mediados del tercer periodo, y cuando la diferencia llegó a ser superior a los 20 puntos, que los de Raventós parecieron comenzar a recuperar energías. La relajación visitante por verse por delante afectó a los hombres de Durán que vieron como Homs comenzó a hacer mucho daño con sus penetraciones cerca de canasta y como Ramírez volvía a coger confianza en ataque. Aun así, nadie esperaba la reacción de los de negro. Una reacción que iba a llegar de manera inesperada en el último periodo al que se entró con un claro 58 a 76. ¿Qué sucedió en estos minutos decisivos? Pues el Sabadell Bàsquet entró de lleno en el partido y lo hizo de manera magistral. Espoleados por el acierto de un Ramírez brutal que conseguía superar las férreas defensas que lo ataban una y otra vez y culminando sus acciones con continuas canastas desde la larga distancia, y con una defensa intensa que provocó pérdidas de balones entre los granas, el Sabadell Bàsquet consiguió irse acercando hasta forzar el tiempo muerto de Durán tras triple de Ramírez. Quedaban 4 minutos y el escenario había cambiado por completo: 70 a 78. Las dos aficiones, algo frías hasta el  momento por la superioridad mostrada hasta entonces por el Sant Nicolau se vinieron arriba y, des este modo, se vivió un final de partido que estuvo totalmente determinado por la quinta personal de Homs, básico en la remontada de los locales. Sin el pívot de Mataró en sus filas el Sant Nicolau explotó su ventaja interior y unos minutos finales excelentes de Cabeza y Espuña que no perdonaron desde el poste bajo y que consiguieron rebotear para sacar rápidas transiciones acabaron siendo la sentencia de un partido que, pese al dominio visitante, consiguió aunar suficientes alicientes como para presenciar un final digno de la calidad de los dos equipos que se midieron en este derbi.

A nivel individual muchos jugadores destacados. Por parte de los vencedores Espuña fue el más valorado del Sant Nicolau en el reencuentro con su ex-equipo firmando su mejor partido como colegial con 19 puntos y 5 rebotes, también destacó Cabeza con 14 puntos en momentos muy determinantes del partido, y especialmente demoledor fue el partido de Jaume López con 24 puntos basados en sus 4 triples y continuos contraataques. Por parte del Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia brilló Sergi Homs, muy espectacular a lo largo del encuentro, con 17 puntos y 6 rebotes mientras que Olmedo hizo una buena segunda parte en ataque para finalizar con 12 tantos.

Parciales: 12-26, 25-27, 21-23, 28-24

Sabadell Básquet Natació-E.Pia:  Cuevas (2), Rubio (7), Camarasa (9), Valdez (2), Olmedo (12), Devesa, Ramírez (28), Guzman (7), Costa, Homs (17) i Araujo (2).

Sabadell Sant Nicolau: Balta, Costa (12), Clotet (2), Cerqueira (6), Torres (6), Angelats (5), Hoyo (2), Maki (4), López (24), Cabeza (14), Espuña (19) i Bitjaa (6).

Article i foto: Quim Gómez i Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia

divendres, 25 de gener del 2013

Xocolatada i animació al partit d'EBA del Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia




El diumenge 27 a les 12.15 h es jugarà, al Palau d’Esports de Sol i Padrís, el derbi local de Lliga EBA entre el Sabadell Sant Nicolau i el nostre equip, el Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia. Amb motiu d’aquest enfrontament tan especial s’han organitzat una sèrie d’actes que inclou partidets entre els nostres jugadors i jugadores de categories inferiors, xocolatada gratuïta pels assistents fins a esgotar existències i per cortesia de Xurreria La Floresta, sorteigs i l’animació d’unes cheer leaders que garanteixen una matinal de bàsquet de primer nivell.

Us hi esperem per gaudir d'aquests actes i animar el nostre equip!

dijous, 24 de gener del 2013

3a Catalana Femenina. CB La Garriga 63 - CN Sabadell B 44



Sènior 'B' (Foto: M. Bosch)
El sènior 'B' femení no va poder encadenar una nova victòria consecutiva i va caure, tot i el bon partit, davant un rival directe com La Garriga que va mostrar un encert espectacular en atac que va acabar decidint el partit.

De fet, la diferència principal es va donar en els primer minuts del partit ja que les locals van mostrar-se molt inspirades en atac anotant des de totes les posicions (van acabar amb 9 triples) mentre que les de Carles Los Santos no semblaven trobar el seu lloc al partit. Amb un esfereïdor 23 a 8 semblava que el partit ja estava totalment decidit tot i només haver-se jugat 10 minuts, però les nostres van reaccionar mica en mica i van saber oblidar-se del marcador per oferir un bon bàsquet. Fruit d'això, i gràcies a un parcial de 2 a 10, les sabadellenques van entrar dins el partit i van competir fins arribar al descans amb un marcador de 36 a 23. Encara quedava feina a fer.

A partir de l'intermedi la igualtat va ser la tònica dominant en la segona part tot i que la manca d'encert de les nostres, que arribaven amb baixes a la cita, va acabar pesant massa i, tot i els esforços, es va arribar al definitiu 63 a 44.

Aquest cap de setmana les noies del sènior 'B' descansen, fet que aprofitaran per carregar energies de cara a rebre al Montmeló a casa en el primer partit de la segona volta.

CN Sabadell B: López (8), Gràcia (7), Bruguera (2), Belmar (4), Fitó (14), Ballesta (2), Bars (1), Valls (6) i Seguí.

dimarts, 22 de gener del 2013

Copa Catalunya Masculina. CN Sabadell A 60 - AESE A 50



Albert Ortega va ser el màxim anotador del partit
 (Foto: Clara Almendros)


Important victòria la que va aconseguir el sènior 'A' del Club Natació Sabadell, què va trencar la dinàmica negativa que portava de tres derrotes consecutives, al guanyar a l’AESE de l’Hospitalet. L’equip sabadellenc va començar el partit amb molta intensitat defensiva i portant el ritme del partit, però l’equip hospitalenc aconseguia mantenir-se en el partit a base de penetracions d’u contra u. El final del primer període deixava un marcador baix de 14 a 10 a favor del CNS. El segon quart va estar més igualat i l’intercanvi de cistelles deixava un parcial de 16 a 14 a favor de l’equip de l’Òscar Navarro, amb el qual finalitzava la primera part amb el marcador de 30 a 26.

A la represa l’equip sabadellenc va mostrar el seu millor joc i va agafar un màxim avantatge de 14 punts (42 a 28) en els 5 primers minuts que semblava trencar i sentenciar el partit, però l’AESE no es va donar per vençut i va començar a pressionar a tota la pista, provocant pèrdues de pilota en els jugadors sabadellencs, que li va permetre retallar distàncies en el marcador i arribar al final del tercer quart amb un resultat desfavorable de 8 punts (46 a 38).

En el darrer quart, els hospitalencs continuaven amb la mateixa pressió a tota la pista i els sabadellencs es mostraven desencertats en atac, fet que va provocar que a 5 minuts per al final del partit el resultat fos de 48 a 46. Semblava que en els darrers minuts l’AESE li donaria la volta al marcador, però 1 triple de Mario Díaz i una gran actuació d’Albert Ortega amb 2 triples i 3 tirs lliures van permetre que el CN Sabadell acabés guanyat el partit per 10 punts de diferència.

Amb aquesta victòria el sènior 'A' ara és 13è a la classificació amb un balanç de 5 victòries i 10 derrotes. Aquest dissabte a les 19 h jugarà a Les Naus amb el CB Roser de Barcelona, equip que ha perdut en aquesta jornada la 1a posició en caure contundentment a la pista del CB Grup Barna.

Cal destacar que amb el conjunt sabadellenc va debutar el jugador senegalès Mbow Kosso, que va jugar 6 minuts i va ajudar en el joc interior de l’equip.

Parcials: 14-10, 16-14, 16-14, 14-12

CN Sabadell: Romero (9), Sánchez, Kosso, Costa (2), Abella (2), Ortega (18), Díaz (11), Gorina, Araujo (14) i Andrés (4).

dilluns, 21 de gener del 2013

1a Catalana Femenina. JE Terrassa B 63 - CN Sabadell A 51



Judith Mayor (Foto: BasketVallès)

Desfeta dolorosa al derbi comarcal pel nostre sènior 'A' femení que tot i no fer un mal partit va caure davant el major encert i el brutal desnivell de faltes (10 tirs lliures per les nostres i 33 per les de Terrassa) davant una JET que va jugar millor les seves cartes a la recta final del partit.

Els primers minuts van ser per les de Jordi Juste que van anotar amb facilitat mitjançant Mayor i Linares però les locals, mica en mica es van anar ficant al partit i van capgirar el marcador en uns mals minuts defensius de les sabadellenques. Amb 19 a 14 el segon període va ser d'alternances anotadores amb protagonisme de la sabadellenca Masvidal però, tot i arribar a col·locar-se a un punt, les nedadores van pagar car la recta final de la primera part encaixant un 4 a 0 que deixava el partit 29 a 24.

Va ser al tercer període quan les noies del CNS van jugar el seu millor bàsquet, i és que tot i una sortida dubtosa, a mesura que els minuts van anar avançant les nostres van aconseguir la fluïdesa ofensiva que no havien tingut fins aleshores, trencant les alternatives presentades per les de Terrassa i donant-li la volta al marcador fins assolir un esperançador 36 a 39. Novament, però, en una espècie de deja vu, les nostres van caure en la precipitació i això va ser aprofitat per les egarenques que van recuperar el domini amb un parcial de 5 a 0 des del tir lliure a la recta final del quart. Amb 41 a 39 i tot per jugar-se, les personals van acabar limitant massa les accions de les noies de Juste que no van acabar d'agafar mai el to necessari per mantenir-se per davant i, en un moment clau del partit, tres triples consecutius de les locals van acabar de trencar un partit que va acabar en poder de les locals per 63 a 51, una diferència potser excessiva donada la igualtat del partit.

Aquest dissabte a les 17.30 h les sabadellenques jugaran a Les Naus amb el CB Lleida 'A', un partit difícil a priori davant d'un rival que només ha perdut 4 partits fins al moment.

Parcials: 19-14, 10-10, 12-15, 22-12

CN Sabadell: Mayor (13), Linares (11), Fontanals (4), Masvidal (6), P.García (6), Drago (4), Guitart (4), E. García (3), Grau, Sampedro i Alonso.

2a Catalana Masculina. Aracena Sant Josep B 74 - CN Sabadell B 81



CN Sabadell B defensant (Foto: Noemí Bars)
El sènior 'B' visitava la complicada pista del Sant Josep de Badalona, un equip ple de joventut com el sabadellenc. Els jugadors de Jordi Talló van començar el partit amb intensitat tan atacant com defensant, però el conjunt local anava aconseguint mantenir el resultat ajustat, tot i que la defensa visitant no era la mostrada la setmana passada davant del Sant Gervasi de Mollet, el marcador al final dels primers 10 minuts era de 21 a 17, a la represa dels següents 20 minuts una davallada total defensiva va permetre al Sant Josep trencar el resultat amb un recital de triples (5 en aquest quart) que deixaven l'electrònic amb un 52 a 33 que deixava el partit vist per sentència.

Tot i això els jugadors sabadellencs van mostrar tot el seu orgull als colors que defensen i no van donar el partit per perdut en cap instant i van sortir amb una intensitat digne d'elogi, i la defensa va començar a funcionar com una màquina ben ajustada i mica en mica va anar reduint el desavantatge, ja que la bona defensa permetia contracops fàcils i atacs més fluids. Cap al final del 3r quart 3 triples seguits de l’equip sabadellenc va col·locar el marcador en 62 a 53, tenint 10 minuts més de partit i amb un resultat que donava ànims per creure que la remuntada sabadellenca era possible.

Al darrer període els jugadors del CN Sabadell van seguir treballant molt i molt dur en defensa, sense deixar que el Sant Josep jugues gens còmode, i poc a poc amb un Roger Barnusell i Lluís Tejedor molt inspirats també en atac 20 i 14 punts respectivament van aconseguir empatar el partit a 71 a falta de 2 minuts per l’acabament, a partir d'aquest instants els jugadors badalonins totalment descentrats no donaven peu amb bola, a l'últim quart tan sols van poder anotar 4 punts de camp i un parcial de 3 a 10 en els darrers 2 minuts de partit van donat la victòria al conjunt sabadellenc que va treballar de valent per aconseguir una gran victòria i molt important.

El proper diumenge a les 16.15 h tornaran a jugar fora de casa, en aquesta ocasió visitaran la pista del CB Balaguer, equip situat a la 10a posició de la classificació amb una victòria més que l’equip sabadellenc.

Parcials: 21-17, 30-16, 10-20, 12-28

CN Sabadell: Yll, González, Escuert (2), Tejedor (14), Barnusell (20), Belmar (9), Moix (8), Escapa (7), Lahmame (17), Vilches i Tena (4).

EBA. Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia 90 - Stadium Casablanca 85



Jonathan Ramírez fue determinante

Victoria con sufrimiento y alta anotación para seguir en la tercera plaza de un Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia que alternó minutos de mucha calidad con otros más grises que a punto estuvieron de costarle el partido. Finalmente 90 a 85 y las sensaciones de que si el equipo de negro consigue mayor regularidad en su juego, pocos conjuntos pueden igualar su capacidad de anotación en ataque.

De hecho, el encuentro inicialmente fue un monólogo de los de Josep María Raventós que pulverizaron la resistencia del Stadium mediante un gran acierto en los tiros de campo y un ritmo de juego endiablado que tuvo en Ramírez su principal canalizador del caudal ofensivo. Los maños, totalmente desbordados, vieron como el primer periodo terminaba con un contundente 32 a 17 que no fue más que el preludio de un segundo periodo muy similar en cuanto a sensaciones aunque sin tanta anotación. El esperado debut de Marc Rubio, fichado esta semana, fue otro de los ingredientes destacados de una primera mitad que finalizó con un espectacular 53 a 33 que hizo las delicias de la parroquia sabadellense.

En la segunda mitad, pero, la relajación invadió a los de Raventós y una mala selección de tiro, conjuntada con un balance defensivo muy endeble permitieron a los zaragozanos ir recortando poco a poco la desventaja con acciones individuales comandadas por Calvo, Andreu y Sanz. Ni los tiempos muertos ni substituciones del técnico local parecieron surtir efecto entre sus filas, de manera que tras el 72 a 61 que reflejaba el electrónico tras 30 minutos de juego, se pasó a un escenario totalmente diferente en que el equipo maño se colocó a tan solo 2 puntos. En estos instantes cruciales los sabadellenses recuperaron su ambición de ir a por el partido y consiguieron amarrar una victoria excesivamente sufrida vista la gran primera parte de los locales. Finalmente 90-85 y una tercera plaza que no se escapa.

Parciales: 32-17, 21-16, 19-28, 18-24

Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia: Cuevas (4), Olmedo (17), Devesa (8), Ramírez (26), Homs (15), -cinco inicial- Páez, Rubio (13), Costa (1) y Valdez (6).

Stadium Casablanca: Triquell (4), Calvo (18), Regueiro (18), Colom (2), Oliván 4, -cinco inicial- Sanz (18), Andreu (16), Alcalá (3), Marín (2) y Oliver.

Article i foto: Quim Gómez i Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia.

dijous, 17 de gener del 2013

Copa Catalunya Masculina. CB Castellar A 84 - CN Sabadell A 63




Albert Ortega anotant un triple (Foto: Clara Almendros)

El sènior 'A' va començar l’any amb una nova derrota a la pista del CB Castellar, tot i que la primera part va estar molt igualada, a la segona l’equip es va mostrar bloquejat i desencertat en atac, a més les pèrdues de pilotes i la poca intensitat en defensa van provocar que els castellarencs ampliessin el seu avantatge en el marcador i acabessin guanyar el partit amb un marcador contundent. 

El partit va començar molt igualat amb l’intercanvi de cistelles i la bona defensa de l’equip sabadellenc, que deixava al final del primer període un empat a 17 punts a l’electrònic. En el segon quart, l’equip castellarenc va prendre la iniciativa en el joc i en el marcador amb l’anotació de 3 triples consecutius. Malgrat tot, els sabadellencs van saber reaccionar amb un parell d’esmaixades del pívot Raúl Araujo, un dels jugadors més destacats de l’equip, i 2 triples en els minuts finals per arribar al descans amb un avantatge de 5 punts a favor dels castellarencs (40 a 35).

A la represa, els sabadellencs es van veure bloquejat amb vàries pèrdues de pilotes dels seus bases en el mig de la pista que feia que els castellarencs anotessin cistelles fàcils, a més la intensitat defensiva no va ser la mateixa que a la primera part i en atac es van errar cistelles fàcils. Amb aquesta dinàmica, el Castellar va trencar el partit amb un parcial final de 24 a 11, que li donava un avantatge de 18 punts a la finalització del tercer període (64 a 46). En el darrer quart, el CN Sabadell va optar per la defensa en zona que li va permetre retallar 5 punts (67 a 54) en els primers 4 minuts, però un parell de pèrdues de pilotes de l’equip sabadellenc van provocar que l’equip castellarenc anotés 2 triples consecutius. A partir d’aquest moment els jugadors del CNS no van saber reaccionar un altre vegada i el Castellar amb la renda aconseguida al tercer període i amb el darrer parcial (20 a 17), va acabar guanyant el partit amb un bon resultat que confirmar l’ascens i el bon moment de l’equip.

Amb aquesta derrota el sènior 'A' continua penúltim a la classificació amb un balanç de 4 victòries i 10 derrotes. El proper partit serà el dissabte 19 a les 19 h a Les Naus amb el AESE A de l’Hospitalet, equip que porta una victòria més que els sabadellencs. 

Parcials: 17-17, 23-18, 24-11, 20-17

CN Sabadell: Romero (11), Sánchez (5), Barnusell (2), Lahmame, Costa (6), Abella, Ortega (8), Díaz (5), Gorina, Araujo (14), Lahmame, Andrés (12) i Puigdollers.

dimarts, 15 de gener del 2013

1a Catalana Femenina. CN Sabadell A 56 - AEC Collblanc-Torrassa 47



Anna Linares entrant a cistella
(Foto: M. Bosch)

El sènior femení 'A' va realitzar un dels seus millors partits de la temporada i, fruit d'això, va sorprendre al fins aleshores segon classificat, el Collblanc, per un 56 a 47 molt emocionant que no es va resoldre fins als darrers instants del partit.

Els minuts inicials van estar caracteritzats pel poc ritme de partit que acumulaven ambdós equips després de l'aturada nadalenca, però l'encert de Fontanals en els darrers minuts del primer període van conduir a les de Jordi Juste a assolir un avantatge d'11 a 16 que li donava moral a les locals per seguir treballant. Al segon període el Collblanc va començar a recuperar l'alè mitjançant l'exjugadora nedadora Ramos, que amb el seu encert exterior va ajudar al seu equip a donar-li la volta al marcador en uns instants en que la defensa sabadellenca va patir els estralls del joc interior de les d'Hospitalet. Al descans, però, igualtat amb un ajustat 28 a 31.

Després del descans el CN Sabadell va voler tornar a competir el partit i amb un parcial de 5 a 0 va recuperar el domini en el marcador. A partir d'aquest moment una aferrissada lluita pel domini del ritme del partit es va desenvolupar, sortint les locals victorioses gràcies a l'encert de Guitart i Sampedro que van guiar a les seves fins a un ajustat 45 a 42 a manca de 10 minuts per jugar-se. La sorpresa semblava possible però el darrer període, més que un intercanvi de cistelles, va ser un intercanvi d'errors que va beneficiar a l'equip local, molt més sencer en defensa i amb el domini del rebot, tant en atac com en defensa garantit tot i la diferència desfavorable de centímetres. No va ser fins al minut 34 que un triple de Mayor va trencar la igualtat i li va donar a les sabadellenques la màxima diferència. Amb 48 a 42 les locals van gestionar a la perfecció el domini del marcador i van trencar el partit des del punt de personal, rematant el partit Linares amb un contraatac gairebé sobre la botzina que va traduir-se en un esclat d'alegria de l'equip sabadellenc.

Amb aquest triomf les nostres acumulen un balanç de 7 victòries i 6 derrotes (cinquenes) i visiten diumenge 20 a les 19.15 h la pista de la JE Terrassa 'B' en un important partit per seguir creixent.

CN Sabadell: Sampedro (14), Linares (9), Fontanals (8), Guitart (5), Grau (6), Masvidal (5), Mayor (9), Drago, Alonso, Lechuga, E. García i P. García.


3a Catalana Femenina. CN Sabadell B 50 - CB Cardedeu 38



Anna Ballesta va ser determinant
(Foto: M. Bosch)
Victòria de les noies de Carles Los Santos en un partit marcat per la irregularitat del joc de les sabadellenques, que no van mostrar la seva veritable versió fins als darrers minuts del partit. 

I es que els vint primers minuts no van oferir més que un monòleg de joc del Cardedeu que, tot i comptar amb només 6 efectius, va gestionar molt bé els seus atacs aconseguint dur el ritme de partit i anotar amb molta fluïdesa en la majoria dels seus atacs. Les locals, per contra, estaven molt baixes de ritme, fallaven els seus atacs i no trobaven la manera d'atacar les variants defensives de les visitants. Al descans un preocupant 16 a 27 es reflectia al marcador.

Al tercer període, i després del descans, les del CN Sabadell 'B' van reaccionar i van incrementar el seu to defensiu però el seu desencert en atac seguia sent preocupant, tot i que les diferències eren cada cop menors. Va  ser al darrer període quan les locals van, per fi, fer coincidir l'encert amb un bon nivell defensiu i van endur-se per davant un Cardedeu que va veure com les vallesanes passaven per davant com si fossin un huracà firmant un parcial de 24 a 5 que deixava finalment un 50 a 38 que es converteix en la quarta victòria del nostre equip en el que va de temporada. 

El proper partit serà el dissabte 19 a les 18.30 h a la pista del CB La Garriga. 

CN Sabadell: Lechuga, Colldeforns (2), Gracia (8), Bruguera (2), Belmar, Rodríguez (6), Fitó (6), Ballesta (21), Bars, Valls (1) i Seguí (5).

2a Catalana Masculina. CN Sabadell B 57 - Sant Gervasi 1 64



El sènior 'b' va tancar la primera volta amb molt bones sensacions davant d'un rival teòricament molt superior a ell. El primer quart els visitants varen sortir amb molta solvència en atac aconseguint en 2 minuts col·locar el marcador en un 0 a 7 que mostrava la gran distància classificatòria entre els dos rivals, els sabadellencs, però no va voler aclucar els ulls i sortir vapulejats en el últim partit de la primera volta a casa i l amb una gran defensa va poder anar retallant distàncies en el marcador col·lant-lo en el minut 4 en 5 a 7, a partir d'aquest instant la constant va ser persistent tot i que el Sant Gervasi sempre dominant l'electrònic i arribant-se al final del primer quart amb un resultat de 12 a 19, ja que en el darrer minut el Sabadell ve perdre una mica el nord i va encaixar un 0 a 5 de parcial.

En el segon quart els jugadors de Jordi Talló van tornar a sortir molt intensos defensivament i en el minut 2 ja es va apropar a 1 punt del Sant Gervasi (20 a 21), això fins al minut 8 que els sabadellencs van tornar a baixar els braços i en un tres i no res el conjunt molletà no va perdonar ni un punt arribant-se al descans amb un 25 a 32. L’equip sabadellenc tot i tenir els instants finals de quart pèssims continuava mostrant una bona cara defensiva, amb molta intensitat i posant molts problemes al seu rival, el tercer quart va tornat a ser un calc dels altres 2, un CN Sabadell molt inspirat d'inici es va col·locar a 3 punts 31 a 34 en el minut 6, però un últim minut novament per oblidar va provocar un parcial de 0 a 5 als visitants i arribant-se al final amb un 38 a 47 en contra.

Els darrers deu minuts van estar molts interessants el CN Sabadell no donant ni una pilota per perduda, i el Sant Gervasi veient com un dels cuers de la classificació li posava problemes un darrera l'altre, un parcial inicial dels locals va permetre empatar el partit a 53 a falta de 3 minuts per acabar el partit, els dos següents minuts van estar intercanvis de cistella que mostraven la igualtat entre els dos equips, però per acabar el partit un altre parcial en el últim minut dels visitants de 0 a 6 els va donar una victòria, tot i el bon treball de l’equip sabadellenc.

El proper partit serà el diumenge a les 17h a la pista de l’Aracena Sant Josep 'B' de Badalona.

Parcials: 12-19, 13-13, 13-15, 19-17

CN Sabadell: Yll (1), González (10), Escuert (4), Tejedor (5), Barnusell (8), Belmar (8), Moix (7), Escapa (4), Lahmame (8), Vilches i Tena (2).

EBA. Sant Josep de Girona 86 - Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia 81



No hay derrotas dulces, pues son derrotas al fin y al cabo, pero la del equipo sabadellense en Girona son de aquellas que arman más que desarman, que unen más que desunen y que dan fuerza más que debilitan.

Los cambios vividos por el equipo sabadellense durante el último mes podía hacer presagiar no sólo una merma en el rendimiento deportivo por las bajas importantes a las que ha tenido que hacer frente, sinó también porqué no, un bajón anímico que todo y que se notó, cierto es que del mismo se recuperó de forma extraordinaria.

Gran trabajo de técnicos, jugadores y resto de colectivo, que aunque no les permitió ganar si que demostraron que su rearme y redefinición de roles en el equipo puede ser muy interesante en la segunda vuelta del campeonato. 

El equipo sabadellense se presentó con la ya sabida baja de Espuña de final de año pasado, hoy en Sant Nicolau, las de los dos jóvenes Cabanach y Bonfill que han dejado las práctica del baloncesto y finalmente también la de Sobrepera, que si el lunes se confirma la alta de Marc Rubio en el equipo sabadellense en próximas fechas será jugador del Cornellà. 


Raúl Araujo (gran partido el suyo el sábado), Ángel Valdez (los dos del Copa) y los juniors Camarasa y Cuevas substituyeron a los antes mencionados. A resaltar la alegría por la reaparición de Josep Maria Guzman después de su lesión en los dedos que le ha tenido separado de la actividad durante los 3-4 últimos partidos y también la de Jonathan Ramírez tambien baja los últimos 2.


Unos quince primeros minutos esplendidos por parte de Sabadell Bàsquet hacian saltar la medio sorpresa en Girona. 23-37 en el minuto 5 del segundo cuarto. Una gran defensa y un ataque rápido, fluido y acertado eran las causas que dejaban al equipo local un tanto desarbolado. Pero el minuto pedido en aquellos instantes por parte del entrenador local cambio el decorado. Girona apretó un poco más las clavijas defensivas y Sabadell Bàsquet se encontró en ataque con lo que en términos ciclistas se habla como "el hombre del mazo", o sea, con una gran pájara, quizás debido al cansancio por el esfuerzo realizado y las rotaciones aún un poco cortas, quizás por el gran trabajo del Girona en defensa, sea por lo que fuere un parcial de 15-0 favorable al equipo local para llegar al final del segundo cuarto con 41-41, marcó el tercer periodo y a la postre el partido.


Que el estado anímico del equipo aún no era el óptimo este sábado era obvio, sobretodo las bajas de los jóvenes han afectado mucho en el vestuario, con lo que el 15-0 lastró y de que manera al equipo sabadellense. Al final del segundo cuarto el partido estaba empatado pero las caras de los jugadores parecían las propias de un equipo que se sitúa en 20 abajo, tristes. Y así fué en el tercer cuarto, triste. 


Aún con la sensación de que al final del segundo cuarto, se había perdido el partido, se afrontó el tercero y el 63-50 maquillado al final suavizaba un poco la situación. Faltaba un minuto para acabar el tercer cuarto y el equipo sabadellense sólo había anotado 4 puntos, difícil de asumir en un equipo con jugadores que ven aro con facilidad y en estos instantes el equipo más anotador del torneo (ayer otra vez 81 puntos sin Espuña, Sobrepera, etc.). 


Con la sensación de unos y otros de que el partido estaba decidido se empezó el último cuarto, un 5-0 del equipo local solo abrir el cuarto colocaba a Girona a +18 , pero allí volvió a cambiar el decorado, después de la tristeza, con el Girona un poco confiado, los técnicos sabadellenses no dando el partido por perdido, Devesa cogiendo la manija del encuentro, con Ramírez, Araujo y  Olmedo de estiletes, Homs trabajador y el resto del equipo volviendo a creer en ellos, Sabadell Bàsquet se rearmó al Sant Josep le entró el miedo de las grandes remontadas y todo y que Sabadell Bàsquet nunca se puso con pelota para empatar ni ganar el partido, un par de minutos más y nadie del pabellón gerundense habría asegurado un ganador. 


Partido pues bonito, fantástico para el espectador y con cada equipo recogiendo frutos. El Girona, la victoria que le engancha a la cuarta plaza y Sabadell Bàsquet manteniendo la tercera con un rearme moral por la auto demostración de poder que al final se dio, que le va a venir sensacional para todo el camino que le queda por recorrer, demostrando el carácter trabajador, luchador y competitivo de todo un colectivo, de todo un proyecto, que pese a las dificultades, no ceja y sigue trabajando para consolidar un proyecto que tan buenos resultados está consiguiendo en sus 5 años de existencia. 


Parciales: 12-18, 29-23, 22-9, 23-31


Article: Sabadell Bàsquet Natació-E.Pia


dilluns, 14 de gener del 2013

Èxit del Campus de Bàsquet de Nadal del Club Natació Sabadell



Més de 30 nens i nenes des dels 5 fins els 13 anys van gaudir les passades vacances d'un Campus de Nadal en el que van poder divertir-se i aprendre un munt amb entrenaments de tècnica individual que, d'una manera engrescadora, van servir per millorar fonaments com el bot, el passe, el tir o les finalitzacions. Les sessions de treball es van organitzar en estacions centrades en un sol tema que variava cada dia i, finalment, es tancava cada jornada amb partidets de 5x5 o 3x3 en els que es podia aplicar tot el que s'havia après al llarg de 5 dies de campus que van servir per tancar i obrir l'any amb el millor bàsquet (27 i 28 de desembre i 2, 3 i 4 de gener).

dijous, 3 de gener del 2013

Consolidació i èxit del III 3x3 Indoor Basketvalles.com - CN Sabadell



(Foto: Basketvalles.com)

Èxit perquè una vegada més l’organització i el desenvolupament de l’esdeveniment va complir amb totes les previsions inicials. 74 equips inscrits, 11 hores de competició ininterrompuda en 8 pistes simultànies, més de 250 jugadors/es i més d’un centenar d’espectadors van ser les xifres més destacades del 3x3 INDOOR, uns números que demostren la plena consolidació d’un esdeveniment en el que molts equips i jugadors/es van repetir experiència firmant la seva 2ª o fins i tot 3ª participació en el certamen. Amb tot, no queda cap dubte que el 3x3 INDOOR BASKETVALLES.COM és, actualment, el 3x3 indoor més multitudinari de tot Catalunya i un esdeveniment de referència en aquest àmbit impulsat per la plataforma de Basketvalles.com, que a través de l’acció de la seva pàgina web i la seva presència a les xarxes socials ostenta un enorme poder de convocatòria entre els amants d’aquest esport.

Fent una valoració conjunta amb les resta d’anteriors edicions, amb 75 equips inscrits en la 2ª i 70 en la 1ª, queda clar que els 74 equips participants d’aquesta 3ª edició mantenen la tendència i rebel·len l’estabilitat i solidesa de l’esdeveniment. A més a més, el fet que no s’anunciés fins tan sols dues setmanes abans de la seva celebració que el 3x3 tindria lloc el 29 de Desembre, quan normalment s’organitza i s’anuncia amb més d’un mes d’antelació, augmenta encara més el valor de les xifres anteriorment citades. En aquest sentit, la direcció de Basketvalles.com ja ha expressat la seva satisfacció per com es va desenvolupar el 3x3 i també va destacar el bon esperit competitiu i esportiu mostrat per tots els equips presents, així com la col·laboració dels participants, personal i mitjans del CN Sabadell, a més dels espectadors, perquè globalment tot funcionés tal i com estava previst.

En l’apartat purament esportiu cal remarcar el gran nivell ofert pels participants, amb jugadors des de nivell EBA a amateur i jugadores des de Lliga Femenina 1 a amateur. L’equip Glodajos, capitanejat per un inspirat Jan Kalina i ben acompanyat per Marc Vintró, Máximo Castellanos i Roger Barnusell (amb l'ajuda d'Eric Tena), va recuperar el títol aconseguit en la 1ª edició, superant en la gran final a Espaisolar.com, guanyador l’any passat. Novament, la categoria sènior masculina va ser la més nombrosa amb gairebé 30 equips. En categoria sènior femenina l’equip Amic Invisible va guanyar amb gran autoritat i mantenint-se invicte, liderat per Anna Gené i Vanessa Viana. Pel que fa a categories inferiors, es van proclamar campions en Júnior masculí Kraughnitors; en Cadet femení Puturrú de fua; en Cadet masculí Big Three; en Infantil masculí Los Pichabrava; en Mini Magic Summer i en Pre-mini All Star.